Saturday, May 17, 2008

Raakoja pisteitä

Aloin pohdiskelemaan pääsykokeiden pisteytystä. Systeemihän menee niin, että pyrkijöiden saamat pistemäärät skaalataan välille 0-72 ja parhaan raakapistemäärän eli siten myös parhaan skaalatun pistemäärän saanut sijoittuu ykköspallille. Sitten siitä eteenpäin otetaan parhausjärjestyksessä sisään, kunnes tiedekunnan sisäänottomäärä täyttyy. Oman lisänsä soppaan tuo lisäksi vielä todistuspisteet. Joiden muuten tarvitsee olla huomattavan korkeat, että niistä hyötyisi.

Olisikin mielenkiintoista tietää, että minkälaisilla raakapistemäärillä ihmiset ovat päässeet sisään ja erityisesti Helsinkiin. Kokeen ja kokelaiden tasohan vaihtelee vuosittain, mutta noin yleisesti paljonko pitää prosenteissa saada pisteitä, että voisi edes unelmoida sisäänpääsystä. 75%? 80%?Vai enemmän? Jos joku sisäänpäässyt sattuu lukemaan, niin olisi kiva jos kommentoisit. :)

Eilen sitten varmistui virallisesti sekin, että kuun lopussa on juhlat tiedossa. Arvosanoihin olin suht tyytyväinen, vaikka paremminkin olisi toki voinut mennä. Tosin eipä noilla arvosanoilla enää juuri mitään virkaa ole. Joka tapauksessa onnea kaikille uusille ylioppilaille! Juhlikaamme, sillä olemme sen ansainneet.


2 comments:

atlantic said...

saanko udella, että mitä aineita kirjoitit? arvosanatki olis kiva kuulla ihan mielenkiinnosta :D

Trombi said...

Kirjoitin äikän, englannin, ruotsin, pitkän matikan, biologian ja kemian. Arvosanat vaihtelivat välillä M-E eli sitä bilsan ällää ei sitten tullut. Jäi pari pistettä uupumaan. :/ Muutenkin moni aine tuntui jäävän harmittavasti juuri siihen rajalle.